• 5310 Παραλίμνι
  • +357 23741621

ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Κάτι που έλειπε από το Παραλίμνι, αλλά και που για χρόνια όλοι το ζητούσαν, ήταν μια ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ. Επέρασε ο καιρός που οι άνθρωποι είχαν χρόνο ναμένουν στο σπίτι να γηροκομούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αφού σχεδόν όλοι, άνδρες κα γυναίκες, βγήκαν στον αγώνα της βιοπάλης.

Την ανάγκη αυτή, με την ενεργό βοήθεια πολλών ευαισθητοποιημένων ατόμων, κάλυψε το ΚΕΠΑ, ανεγείροντας ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, η οποία λειτουργεί με επιτυχία από το 2001.

Στην ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ του ΚΕΠΑ, οι ένοικοι περνούν ευχάριστα, ανώδυνα αλλά και εποικοδομητικά, το στάδιο το δύσκολο της τρίτης ηλικίας. Η ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ είναι ένα οίκημα που πολλοί εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι ο χώρος που φιλοξενούνται αρκετές εκδηλώσεις εθελοντισμού. Ο συγκεκριμένος χώρος λόγω μεγάλης ζήτησης από ηλικιωμένους θα προχωρήσει σε επέκταση. Με την επέκταση θα μεγαλώσει ο χώρος και οι κλίνες της Στέγης Ηλικιωμένων του ΚΕΠΑ.

Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της ΣΤΕΓΗΣ, και υπο την επίβλεψη των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, περισσότερα από 160 πρόσωπα.

Αυτή την ώρα διαμένουν στη ΣΤΕΓΗ 46 πρόσωπα, για την ευημερία των οποίων εργάζεται προσωπικό απο 38 άτομα.

Η Θεία Λειτουργία του Σαββάτου στον Άγιο Νεκτάριο καθιερώθηκε και πολλοί κάτοικοι της περιοχής συμμετέχουν.

Πάρα πολλοί άνθρωποι τελούν τα μνημόσυνα των προσφιλών τους προσώπων στον Άγιο Νεκτάριο μιας και το Σαβάτο είναι η κατ’ εξοχήν ημέρα των μνημοσύνων.

Θεία Λειτουργία Σαββάτου στον Άγιο Νεκτάριο

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ο Ιερέας μεταβαίνει στη Στέγη Ηλικιωμένων για να κοινωνήσει τους κλινήρεις.

Οι υπόλοιποι εκκλησιαζόμενοι μεταβαίνουν στο Αρχονταρίκι του ΚΕΠΑ και εκει προγευματίζουν όλοι μαζι.

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία του μακριστού πατρός Ευέλθοντος είναι και Θεία Λειτουργία του Σαββάτου η οποία τελείται στον ιδρυματικό ναό του Αγίου Νεκταρίου δίπλα από την Στέγη Ηλικιωμένων του ΚΕΠΑ. Με αυτό τον τροπο μπορούν οι ηλικιωμένοι μας να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αλλά και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Όπως έλεγε και ο π. Ευέλθων “μετά την Αγία Τράπεζα, όλοι μαζί αγαπημένοι να τρώμε και στην Τράπεζα”
Πρόγευμα στο Αρχονταρίκη του ΚΕΠΑ στην παρουσία του συγχωριανού μας π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού (Σεπτέμβρης 2011)

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Τὸ Διοικητικὸ Συμβούλιο του ΚΕ.Π.Α. αποφάσισε να προχωρήσει σὲ επέκταση της Στέγης Ἡλικιωμένων. Ὁ μακαριστὸς π. Εὐέλθων Χαραλάμπους εἶχε προνοήσει πρὸ πολλοῦ τὸἔργο τῆς ἐπέκτασης τῆς Στέγης, γιὰ καλύτερη ἐξυπηρέτηση τῶν ἐνοίκων της. Τόσο τὰ σχέδια ὅσο καὶ οἱ σχετικὲς ἄδειες εἶχαν διεκπεραιωθεῖ πρὶν τὴν κοίμησή του. Ἐλπίζουμε, λοιπόν, μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Θεοῦ καὶ τὶς πρεσβεῖες τοῦἉγίου Χριστοφόρου, ὅλα νὰ πᾶνε κατ’ εὐχήν, καὶἡ Στέγη Ἡλικιωμένων του ΚΕ.Π.Α., νὰ εἶναι σὲ θέση στὸἐγγὺς μέλλον, νὰ προσφέρει περισσότερα σὲ περισσότερους.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΠΑ

Ο εγγονός της κ. Χριστίνας Χατζηγεωργίου Παντελεήμων Πογιατζής χρησιμοποίησε την ασύρματη παροχή διαδκτύου του ΚΕΠΑ και έδωσε τη δυνατότητα στη γιαγιά του να συνομιλήσει με αγαπημένα της πρόσωπα στην Ελλάδα. Ἡ συνομιλία έγινε με εικόνα και ήχο, δίνοντας μεγάλη χαρά και συγκίνηση όχι μόνο στη γιαγιά αλλά και σε όλους τους παρευρισκομένους.

Να μία καλή και ωφέλιμη χρήση του διαδυκτίου,ακόμα και σε μία Στέγη Ἠλικωμένων. Ὅλα η αγάπη τα μπορεί.

Το Xenion High School στηρίζει με πολλούς τρόπους το ΚΕΠΑ. Η φωτογραφία, είναι από εθελοντική επίσκεψη στη Στέγη Ηλικιωμένων.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
στη ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ. Κάθε Τρίτη ο Θανάσης Γεωργίου κρατά συντροφιά στους ένοικους με μουσικές και τραγούδια.

Ο Μακαριστός π. Ευέλθων στην Στέγη Ηλικιωμένων του ΚΕΠΑ.