• 5310 Παραλίμνι
  • +357 23741621

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Παραχώρηση Υποτροφιών από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος (ΚΕΠΑ) και τις Υποτροφίες ΠαπαΕυέλθοντος

Διανύοντας την δεύτερη δεκαετία, το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος (ΚΕΠΑ), συνεχίζει να στηρίζει και να αγκαλιάζει την παιδεία με τη συστηματική χορήγηση υποτροφιών και βοηθημάτων και ταυτόχρονα δίνοντας ελπίδα στους νέους μας να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Το ΚΕΠΑ προσφέρει την ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους νέους να επενδύσουν στη μόρφωση και την αριστεία.

Ενημερώνουμε ότι το φιλαθρωπικό Ίδρυμα ΚΕΠΑ σε συνεργασία με τις Υποτροφίες ΠαπαΕυέλθοντος προκηρύσσουν υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Οι υποτροφίες του ιδρύματος παραχωρούνται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι σπουδάζουν σε αναγνωρισμένα ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, βάση ακαδημαϊκών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι και την 21η Αυγούστου 2020, στα έντυπα τα οποία μπορείτε να βρείτε στο Ίδρυμα, στην ιστοσελίδα και στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλέφωνο 23741621(κα Κική) ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο scholarship@kepaparalimni.com

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠΑ

Το φιλαθρωπικό Ίδρυμα Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος (ΚΕΠΑ με αριθμό εγγραφής στην Κυπριακή Δημοκρατία 1912) ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Πρωτοπρεσβύτερο Ευέλθων Χαραλάμπους, στο Παραλίμνι της Επαρχίας Αμμοχώστου, στη μνήμη του υιού του Χριστοφόρου Ε. Οικονόμου. Το κεντρικό πνεύμα του Φιλανθρωπικού ιδρύματος εθελοντικής προσφοράς, που χάραξε ο ιδρυτής του, είναι η ανιδιοτελής προσφορά στο συνάνθρωπο μας και στην κοινωνία γενικότερα. Οι βασικοί άξονες δράσης του ιδρύματος είναι η παροχή εξειδικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, η προαγωγή του πολιτισμού, η ενίσχυση της παιδείας και η ανάπτυξη ιεραποστολικού έργου σε τρίτες χώρες. Όλες οι δραστηριότητες του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ πραγματοποιούνται χάρη στη δράση και την προσφορά πλήθους εθελοντών και εργαζομένων.

Συγκεκριμένα στο χώρο του φιλανθρωπικού Ιδρύματος υπάρχουν οι εξής εγκαταστάσεις και προσφέρονται τα πιο κάτω προγράμματα:

Τηλ: +357 23 741 621 www.kepaparalimni.com kepaparalimni@gmail.com

1. Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης Ηλικιωμένων και Αναπήρων.
2. Δωρεάν φιλοξενία και ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς.
3. Πρόγραμμα δωρεάν κατ’ οίκον διανομής φαγητού σε άπορες οικογένειες.
4. Κοινωνικό παντοπωλείο «Καλάθι Αγάπης» σε άπορες οικογένειες.
5. Δωρεάν φιλοξενία του ειδικού σχολείου «Φάρος Ζωής» για παιδιά με ειδικές ικανότητες.
6. Υποτροφίες και βοηθήματα σε άπορους φοιτητές.
7. Ξενώνας για εμπερίστατες οικογένειες.
8. Συμπαράσταση στις Ιεραποστολικές προσπάθειες της Εκκλησίας.
9. Στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ρωμηοσύνη» .
10. Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής.
11. Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Γαλλικής Γλώσσας.
12. Δανειστική Βιβλιοθήκη.
13. Φιλοξενία συνεδριάσεων και εκδηλώσεων εθελοντικών οργανισμών.
14. Κοινωνικές, πολιτιστικές, φιλανθρωπικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
15. Εκδόσεις.
16. Οικονομική Ενίσχυση σε άπορους συνανθρώπους μας.
17. Εκδρομές εντός και εκτός Κύπρου.
18. Ανακύκλωση ρουχισμού, μπαταριών, τηγανέλαιου, χαρτίου κ.α.
19. Πρωτοποριακό πρόγραμμα Animal Assisted Activity.
20. Κηποθέατρο, Αθλητικός Χώρος και Παιχνιδότοπος.