• 5310 Παραλίμνι
  • +357 23741621

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κατηχητική Κίνηση Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου

Το ΚΕΠΑ φιλοξενεί την Κατηχητική Κίνηση της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 7:30 μμ

Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής

Από το 2003, μέσα στα πλαίσια της πολιτιστικής προσφοράς του ΚΕΠΑ, λειτουργεί η ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”. Σκοπός της Σχολής είναι η διδασκαλία και διάδοση της πατροπαράδοτης μουσικής κληρονομιάς σαν ψαλμωδία και σαν τραγούδι. Η διδασκαλία προσφέρεται από τον Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Γιώργο Κυπριανού δωρεάν. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 23 740 537 ή στο 99 566 964.

Μαθήματα εκμάθησης Γαλλικής και Αγλικής Γλώσσας.

Κάθε απόγευμα στο αρχονταρίκι του ΚΕΠΑ μαζεύονται 20 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου και παρακολουθούν μαθήματα γαλλικής γλώσσας. Τα μαθήματα διδάσκει δωρεάν η διευθύντρια του Γυμνασίου Παραλιμνίου κ. Μελανή Χ”Χαραλάμπους.

Πρόσφατα η καθηγήτρια κ. Ειρήνη Κυθραιώτη αφιερώνει χρόνο και κόπο και διδάσκει Αγγλικά, σε παιδάκια νηπιαγωγείου αφιλοκερδώς.

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Στο ΚΕΠΑ λειτουργεί δωρεάν δανειστική Βιβλιοθήκη για τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου.

Εκδηλώσεις

Το ΚΕΠΑ διοργανώνει κοινωνικές πολιτιστικές φιλανθρωπικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Εκδόσεις

Το ΚΕΠΑ πραγματοποιεί εκδόσεις σε σε διάφορες γλώσσες.

Οικονομική Ενίσχυση

Το ΚΕΠΑ ενισχύει οικονομικά άπορους συνανθρώπους μας.

Εκδρομές

Το ΚΕΠΑ πραγματοποιεί προσκυνηματικές εκδρομές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Υποτροφίες

Εδώ και δώδεκα χρόνια το ΚΕΠΑ προσφέρει Υποτροφίες σ φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαιδευσης οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή μας.